På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BANK
BRITTISKA FCA UNDERSÖKER PENNINGTVÄTT HOS NATWEST (Direkt)

2021-03-16 10:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska finansinspektionen FCA, Financial Conduct Authority, har inlett en undersökning om misstänkta brott mot penningtvättsreglerna hos banken Natwest.

Det rapporterar BBC.

Enligt myndigheten ska en rad allt större insättningar ha gjorts på ett konto tillhörande en brittisk kund. Totalt ska cirka 365 miljoner pund ha betalats in, varav 264 miljoner pund kontant. FCA anser att Natwests kontrollsystem inte på ett tillfredsställande sätt har övervakat och granskat aktiviteten på kontot.

Natwest uppger att man har samarbetat med FCA, och att banken "tar extremt allvarligt på sin skyldighet att försöka förebygga penningtvätt av tredje part". Natwest skriver också att banken därför har gjort betydande investeringar under en följd av år i att skapa system mot finansiell brottslighet.

De misstänkta transaktionerna har skett mellan åren 2011 och 2016. Ingen individ är ännu misstänkt för något brott i samband med händelserna.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -