På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Leovegas
Leovegas förvärvar Expekt för 5 miljoner euro (Finwire)

2021-03-15 08:14
Kasinobolaget Leovegas förvärvar det välkända varumärket Expekt från Betclic Group för 5 miljoner euro kontant, enligt ett pressmeddelande.

Expect beskrivs som en av pionjärerna inom sportspel i Sverige, och förvärvet ses som en milstolpe för bolaget och innebär en breddning av strategin. Ambitionen är att Expekt återigen ska bli ett ledande sportvarumärke i Sverige och Norden, i ljuset av att dess marknadsandelar minskat under senare år.

Målbolagets nettospelsomsättning uppgick under 2020 till 6,9 miljoner euro och verksamheten konstateras vara lönsam. Under det fjärde kvartalet 2020 var 91 procent av intäkterna är hänförliga till den svenska marknaden.

I affären ingår ett kommersiellt team bestående av tre personer som tillsammans med Leovegas kommer att driva varumärket framgent.

Leovegas köper ingen teknik och den tekniska migreringen till Leovegas egna plattform är påbörjad.

Förvärvet bedöms stärka Leovegas varumärkesportfölj med en etablerad position inom sportspel samt utökar de strategiska tillväxtmöjligheterna inom det segmentet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

LeoVegas - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -