IPO
LINAS MATKASSE AVSER NOTERAS PÅ NASDAQ FIRST NORTH (Direkt)

2021-03-09 08:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dagligvarubolaget LMK, mer känt som Linas Matkasse, har fått preliminärt godkännande för att notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och genomför inför noteringen en nyemission på 250 miljoner kronor, samtidigt som befintliga aktieägare säljer ytterligare aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet väntas genomföras till ett fast pris om 79:50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 760 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

LMK Group erbjuder en prenumerationstjänst av hemlevererade måltidslösningar till nordiska hushåll. Bolaget har varumärkena Linas Matkasse (Sverige), Godtlevert och Adams Matkasse (Norge) och Retnemt Måltidskasser (Danmark).

"Under de senaste åren har vi byggt upp en skalbar operativ plattform som har möjlighet att nå 80 procent av de skandinaviska hushållen, och som är positionerad att ta tillvara marknadstillväxten som drivs av bland annat ändrade konsumentpreferenser och accelererad digitalisering", säger företagets vd Walker Kinman.

Under 2020 uppgick nettoomsättningen till cirka 1,2 miljarder kronor med en rörelsemarginal kring 7,5 procent.

Linas Matkasse har som mål att ha en genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt om 10–12 procent och en rörelsemarginal (ebit-nivå) på 6-8 procent.

Prospektet väntas offentliggöras i mitten av mars.

Inför erbjudandet har fem investerare åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 259 miljoner kronor, nämligen Skandia, Invus, Nordea Asset Management på vägnar av Nordeafonder, Handelsbanken Fonder på uppdrag av flera fonder och slutligen Argenta Asset Management.

Första handelsdag på Nasdaq First North beräknas enligt Linas Matkasse inträffa i slutet av mars.

Bryan, Garnier & Co och Pareto Securities är rådgivare åt bolaget i samband med noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -