Pareto Global Corporate Bond A
Pareto Global Corporate Bond deltog i emissioner av Kloeckner Pentaplast och Scatec Solar (Finwire)

2021-03-08 10:37
Fonden Pareto Global Corporate Bond A var oförändrad under februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Förvaltarna skriver att emissionsvolymerna avtog något under månaden när volatiliteten steg. Handeln i sekundärmarknaden har varit konstruktiv men försiktig.

"Ett stort antal kvartalsrapporter för fjärde kvartalet från bolag i fonden kom under februari månad. Vi ser tydliga tecken på det positiva sentimentet som trots allt finns i många sektorer och bolag. Det som är mest imponerande efter en sådan stor ekonomisk chock, är hur bolagen lyckats hålla rörelseresultaten någorlunda stabila även om försäljningen minskat en hel del. Det arbetet bolagen gjort i kombination med statliga stöd har resulterat i avsevärt lägre antal konkurser än många befarat", kommenterar förvaltarna.

Under februari deltog fonden i emissioner av Kloeckner Pentaplast, Scatec Solar, Catalent och Iqvia. Kloeckner och Scatec är nya namn i portföljen.
"Kloeckner Pentaplast är ett globalt ledande företag inom återvunnet material till förpackningar och har två större segment: Pharma & Health and Specialties och Förpackning för matindustrin. Företaget förnyar, designar och tillverkar för hållbara lösningar som kunderna använder för att förpacka och skydda produkter runt om i världen", skriver Lundmark och Ericson.

Fonden har även varit aktiv på sekundärmarknaden under perioden då förvaltarna valde att plocka upp obligationer i flera namn såsom Picard, Ball Corp, Kraton Polymers, Loxam och Digiplex.

Det största innehavet i fonden var UPM-Kymmene med en portföljvikt på 3,4 procent. Även Iqvia och Iron Mountain utgjorde betydande delar med 3,0 respektive 2,8 procent.

De två sektorer med störst exponering var icke-cyklisk konsumtion och industri där 25 respektive 19 procent av kapitalet var allokerat.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -