C Worldwide Healthcare Select
C Worldwide Healthcare Select minskade 2,6 procent i februari - Quidel, Teladoc och Coherus tyngde utvecklingen (Finwire)

2021-03-08 10:35
Fonden C Worldwide Healthcare Select minskade 2,6 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,8 procent och är därmed bättre än index som har ökat 0,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Mikael Svensson och Ulf Arvidsson.

Bolagen med störst positiva bidrag var Horizon Therapeutics och Oncopeptides. Horizon Therapeutics levererade en stark rapport för det fjärde kvartalet med höjd guidning för 2021 och Oncopeptides läkemedel för behandling av av multipelt myelom Pepaxto fick ett godkännande i USA av FDA.

Negativa bidrag kom främst från Quidel, Teladoc och Coherus. Teladoc föll på en rapport som inte riktigt mötte de högt ställda förväntningarna.

Under månaden avyttrade fonden sitt innehav i Merck, då likviderna kan användas till bättre investeringar. Vidare ökade fonden i Roche, AstraZeneca, Novo Nordisk och Karyopharm. Minskningar gjordes i Aerie, Glaukos, Horizon, Insmed, Novacure, Quidel och Vocera.

Fondens tre största innehav var Roche Holding, Astrazeneca och Oncopeptides med portföljvikterna 5,2, 5,2 respektive 4,7 procent.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot USA och Kanada där 75,6 procent av fondens tillgångar var allokerade.


[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -