PriorNilsson Yield
Avvecklat positioner i bland annat Boliden och Securitas - PriorNilsson Yield steg 0,26 procent i februari (Finwire)

2021-03-05 13:14
Fonden PriorNilsson Yield steg 0,26 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,01 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,49 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,03 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren PO Nilsson.

Under februari har fonden erhållit positiva bidrag från Nordea, ÅF Pöyry, Cloetta och Cint Group. I den negativa vågskålen fanns Telia, Essity, Sandvik och Stora Enso. Fonden har avvecklat flertalet positioner under perioden bland annat i Boliden, Securitas, Assa Abloy och Nordea.

Inledningsvis skriver förvaltaren att februari var en mycket stark månad på indexnivå. Optimismen grundar sig i att vaccineringen har kommit igång skriver PO Nilsson.

"Trots många nyheter om försenade leveranser av vaccin i flera länder och kritik mot takten i vaccinationen har investerarna tagit fasta på den ekonomi vi kommer få genom att återgå till ett mer ”normalt” samhälle igen. Denna vy har lett till en rejäl sektorration till de så kallade ”cream” bolagen (cruising, recreation, amusement och malls)", kommenterar förvaltaren.

Vidare skriver Nilsson att i spåren av ett öppnare samhälle kommer konsumenters beteende att förändras. De bolag som gynnats mest av "stay home-effekten" är de som nu sett rejäla korrektioner.

"Inflationen förväntas att ta fart vilket påverkat synen på de långa räntorna globalt. Bankerna har varit en vinnarsektor på höjda räntor. En sektor som fått en rejäl nedgång i och med högre räntor var techbolagen. De missgynnas mest på grund av högre avkastningskrav."

[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

PriorNilsson Yield - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -