IPO
PHARMIVA AVSES NOTERAS PÅ NASDAQ FIRST NORTH, GÖR EMISSION (Direkt)

2021-03-05 14:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pharmiva, ett svenskt medicinteknikbolag med fokus på kvinnohälsa, avser notera sina aktier på handelsplattformen Nasdaq First North och gör inför det en nyemission på 35 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pharmiva utvecklar nya innovativa behandlingar för vaginal hälsa.

"Problem med den vaginala hälsan drabbar hundratals miljoner kvinnor världen över. Sjukdomar och infektioner som bakteriell vaginos, candida, endometrios och gonorré för med sig ett stort lidande och leder ofta till social isolering och ofrivillig barnlöshet. Kostnaderna för samhället är stora och behovet av bättre behandlingar är stort. Det är en oacceptabel situation 2021 och Pharmiva är fast beslutna att förändra detta", skriver bolaget.

Pharmiva har en patenterad och CE-märkt medicinteknisk produkt, Vernivia, som är en vaginal mousse mot bakteriell vaginos. Vernivia genomgår nu avslutande kliniska studier samt parallellt en mjuklansering genom en användarstudie inför en planerad bred kommersialisering under inledningen av 2022.

"Lanseringen av Vernivia är första steget mot bolagets mål att bli ett globalt femtech-bolag med en bred portfölj inom vaginal hälsa", heter det i pressmeddelandet.

Teckningskursen på 32 kronor per unit värderar bolagets aktier till cirka 79 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Pharmiva har erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 52 procent av erbjudandet från bland annat Capmate, Pegrocco Invest och Birger Jarl 2.

Teckningsperioden väntas pågå från den 8 till den 19 mars. Varje unit består av två aktier och en teckningsoption som kan tillföra bolaget mer kapital i ett senare skede.

Första beräknade handelsdag på Nasdaq First North är den 31 mars.

Partner Fondkommission är rådgivare åt Pharmiva i samband med noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -