ALMA MEDIA
FÖRVÄRVAR BOLAG OCH HÖJER PROGNOSER FÖR 2021 (Direkt)

2021-03-05 07:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den finländska mediekoncernen Alma Media har förvärvat e-handelsbolaget Nettix, som bedriver motorfordonsförsäljning, från Otava Group. Prislappen är 170 miljoner euro kontant och finansieras med lån.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utöver att uppköpet stärker Alma Medias position på den finländska marknaden, skriver bolaget, innebär förvärvet även nya affärsmöjligheter. Bland annat uthyrnings- och leasingverksamhet.

Nettix hade under 2020 intäkter på 22,5 miljoner euro, ett ebitda-resultat om 11,2 miljoner euro och ett rörelseresultat på 10 miljoner euro. Bolagets verksamhet består av de "ledande" marknadsplatserna för fordonsförsäljning i Finland, omfattande bland andra Nettiauto och Nettikone.

Förvärvet väntas slutföras mellan mars och april i år.

I samband med uppköpet höjer Alma Media prognoserna för 2021. Nu räknar Alma Media med att intäkterna och det justerade rörelseresultat kommer att vara högre under det innevarande året, jämfört med 2020. För 2020 hade mediekoncernen intäkter om 230 miljoner euro och ett justerat rörelseresultat om drygt 45 miljoner euro.

Bolagets tidigare prognos, som lämnades den 17 februari, var att intäkter och justerat rörelseresultat för 2021 i stället skulle hamna i linje med utfallet året före.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Alma Media Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -