AFRICA ENERGY
POTENTIELLT GASFYND HITTATS NÄRA BLOCK 11/12B (Direkt)

2021-03-05 14:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sydafrikas utvinningsregulator (upstream regulator) PASA har identifierat upp till 17.000 miljarder kubikfot gas och 550 miljoner fat potentiella gas- och oljeresurser nära brunnarna Luiperd och Brulpadda inom Block 11B/12B där Africa Energy har delägandeskap.

Det rapporterar nyhetsmediet Upstream.

PASA:s (the Petroleum Agency of South Africa) förhoppningar är att upptäckten ska locka till sig investerare.

Sydafrika, som inte sällan drabbas av elavbrott, saknar nämligen inhemska energiresurser och är till hög grad beroende av den icke-miljövänliga kolindustrin, rapporterar Upstream.

Såtillvida fler gasfynd, utöver Brulpadda och Luiperd, upptäcks kring landets kust skulle det kunna bidra till Sydafrikas energiomställning bort från kol och importerad diesel till det något mer miljövänligare alternativet, gas. PASA:s potentiella fynd uppges av Africa Energys vd Garrett Soden vara positivt för prospekteringsbolaget.

"PASA:s resultat visar den stora gaspotential som finns i regionen. I kombination med den stora efterfrågan på ren och tillförlitlig kraftproduktion i Sydafrika bör dessa resultat uppmuntra regeringen att slutföra petroleumslagstiftningen och den privata sektorn för att investera i den nödvändiga gas-till-kraft-infrastrukturen. Detta skulle givetvis gynna Africa Energy genom att främja kommersialiseringen av de stora upptäckterna av Luiperd och Brulpadda gaskondensat", uppger Garrett Soden till Nyhetsbyrån Direkt.

I november 2020 blev det känt att den franska oljejätten Total, som är operatör vid flera prospekt i Sydafrika inklusive Luiperd och Brulpadda, befinner sig i samtal med sydafrikanska myndigheter kring utvinnandet av gaskondensatfyndigheterna.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Africa Energy Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -