Telia
Schweiziskan Luisa Delgado föreslås som nyval till styrelsen i Telia (Finwire)

2021-03-04 09:46
Aktieägarna i teleoperatören Telia kallas till årsstämma måndagen den 12 april. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en utdelning på 2,00 kronor per aktie, med halvårsvis utbetalning på vardera 1,00 krona per aktie.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Ingrid Bonde, Rickard Gustafson, Lars-Johan Jarnheimer, Jeanette Jäger, Nina Linander, Jimmy Maymann och Martin Tivéus samt nyval av Luisa Delgado som styrelseledamot. Anna Settman och Olaf Swantee står inte till förfogande för omval.

Luisa Delgado är en schweizisk entreprenör med lång styrelseerfarenhet som haft ledande befattningar i flera storbolag som Safilo Group, SAP och Procter & Gamble. Hon är för närvarande styrelseordförande i Schleich vilket är ett av Tysklands största leksaksföretag, styrelseledamot i AO World som är ett detaljhandelsbolag online för elektronik, Ingka Holding (Ikea), Aryzta som är ett globalt bolag inom bakning och livsmedelsbolaget Zertus med flera.

Vidare föreslås omval av Lars-Johan Jarnheimer till styrelseordförande och omval av Ingrid Bonde till vice ordförande.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier. Styrelsen föreslår att stämman beslutar att godkänna ett långsiktigt incitamentsprogram 2021/2024.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -