SKF
SKF investerar 400 miljoner kronor i italiensk fabrik (Finwire)

2021-03-04 11:09
Verkstadsbolaget SKF ska utöka och modernisera sin fabrik i italienska Airasca. Investeringen är på 400 miljoner kronor och innebär att tillverkningen av superprecisionslager för industriella applikationer kan flyttas till koncernens största tillverkningsanläggning i Italien.

"Denna investering kommer att göra vårt kunderbjudande inom superprecisionslager till ett av de starkaste på marknaden", säger Kent Viitanen, ansvarig för Bearing Operations på SKF.

Som en del av investeringen kommer helautomatiska tillverkningskanaler för produktion av superprecisionslager att installeras i Airasca, skriver SKF i ett pressmeddelande. Den första av dessa väntas vara i drift under 2022.

SKF kommer som ett led i detta att konsolidera sina befintliga anläggningar i norra Italien. Det innebär att fabriken i Paniezza, som för närvarande tillverkar superprecisionslager, konsolideras till Airasca medan fabriken i Villar Perosa, som tillverkar en rad produkter, fortsätter att fokusera på lager för järnvägs- och flygindustrin. Produktionen av superprecisionslager flyttas däremot till Airasca.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -