Lannebo Teknik Småbolag
Lannebo Teknik Småbolag ökade 0,9 procent i februari - bud på Glu Mobile (Finwire)

2021-03-04 09:47
Fonden Lannebo Teknik Småbolag steg 0,9 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,4 procent och är därmed sämre än index som har ökat 7,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Johan Nilke och Helen Broman.

Ping Identity Holding rapporterade under perioden och aktie föll med 20 procent. Resultatet för det föregående kvartalet samt utsikterna för det nästkommande var svagare än väntat.

"Bolagets omställning mot prenumerationsmodell tynger intäkterna på kort sikt, men på längre sikt är vi övertygade om att Pings verksamhet gynnas av det växande behovet av digitala säkerhetslösningar. Bolagets nisch gör Ping unika på marknaden och vi såg ett läge att utöka vår position ytterligare i och med nedgången", kommenterar förvaltarna.

Under månaden som passerade har fonden fått in Cognyte Software i portföljen till följd av en avknoppning från Verint Systems.

I februari lade Electronic Arts ett bud på innehavet Glu Mobile med en budpremie på 36 procent.

"Glu Mobile är ett relativt nytt innehav i fonden sedan i höstas och kommer i samband med uppköpet alltså försvinna ur fonden. Även om fonden nu tappar ett innehav med starkt innehåll inom mobilspel, är det såklart positivt för fondens avkastning på kort sikt", skriver Nilke och Broman.

IT-branschen var den sektor med mest allokerat kapital, portföljvikten uppgick inför mars till 53,1 procent.

De tre största innehaven i portföljen var Upland Software, Sinch och Omnicell med portföljvikter på 4,3, 3,7 respektive 3,1 procent.

Den geografiska allokeringen var jämnt fördelad då Sverige, USA och övriga Europa utgjorde 31,8, 29,3 respektive 26,9 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Teknik Småbolag - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -