På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund
Kraftigt minskad virusspridning i Indonesien - Fourton Komodo Indonesia ökade 7,4 procent i februari (Finwire)

2021-03-04 10:47
Fonden JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg 7,4 procent i februari. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Juuso Mykkänen.

Enligt förvaltaren såg Indonesien under månaden en fortsatt minskning i antalet fall av coronaviruset från tidigare mycket höga nivåer. Trots det höga antalet smittade menar Mykkänen att dödligheten, i världens till befolkningen sett fjärde största land, varit förhållandevis låg och vid månadsskiftet var antalet döda i coronaviruset 35000. I jämförelse så var motsvarande tal i USA, som är världens tredje mest befolkade land, 500000. Med hänsyn till detta tror förvaltaren att flockimmunitet spelar en stor roll i Indonesien och aktiemarknaden såg positivt på utvecklingen.

Även om coronarelaterade restriktioner kvarstår i de indonesiska storstäderna fram till den åttonde mars, så uppger Mykkänen att landets centralbank genomfört flera åtgärder för att få igång spenderandet och gynna den ekonomiska återhämtningen. Till exempel har man minskat de tidigare införda begränsningarna i bostadsbelåning samt helt reducerat momsbeskattningen på fastigheter.

Fondens sektorallokering var vid månadsskiftet störst mot cykliska konsumentvaror (25,92 procent av total portfölj), icke-cykliska konsumentvaror (17,47 procent) och därefter industri (17,05 procent).


[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -