Cessatech
Cessatech presenterar positiva top line-studiedata (Finwire)

2021-03-04 10:37
Forskningsbolaget Cessatech presenterar positiva top line-data från en retrospektiv säkerhetsstudie där sufentanil och s-ketamin i kombination administrerats nasalt till barn.

De primära resultaten visar inga allvarliga biverkningar för kombinationen, vilket bekräftar en gynnsam säkerhetsprofil, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Slutsatsen är hämtad från data från 328 barn.

Kombinationen har getts till barn i syfte att förhindra akut smärta. Det faller under bolagets utveckling av ledande läkemedelskandidaten, nässprayen CT001 mot akut smärta eller smärta relaterat till medicinska procedurer.

”För utvecklingen av CT001 har det varit viktigt att ta itu med risken för allvarliga andningsskador, vilket är en ovanlig men fruktad biverkning vid administrering av starka smärtstillande medel för behandling av smärta hos barn. Registreringssäkerhetsstudien indikerar en gynnsam säkerhetsprofil för CT001, som innehåller en 'fast och redo att använda' kombination av sufentanil och ketamin”, skriver bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Cessatech - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -