Captor Scilla Nordic Equity
Captor Scilla Nordic Equity steg 0,4 procent i februari (Finwire)

2021-03-04 09:59
Fonden Captor Scilla Nordic Equity steg 0,4 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Daniel Carlgren och William Sjöberg.

"Under månaden så har utvecklingen sektormässigt för fondens innehav varit väldigt spridd. De bästa sektorerna har varit industri och råvaror medan sektorerna kommunikation och fastigheter har gått svagast. Fastighetsbolagen påverkas negativt av högre räntor men fondens exponering är begränsad mot sektorn med en vikt på under 2 procent", kommenterar förvaltarduon.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Boliden och DSV som steg 22 respektive 18 procent. Tyngde utvecklingen gjorde innehavet i Sweco då aktien föll 13 procent.

Råvarusektorn var den bransch med mest allokerat kapital då portföljvikten uppgick till ungefär 23 procent. Även dagligvaror och industri utgjorde betydande delar med exponeringar om cirka 17 respektive 15 procent.

De tre största innehaven i portföljen var Axfood, Gjensidige Forsikring och Yara International med portföljvikter på 3,0, 2,6 respektive 2,5 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -