STORBRIT
KOMMER GÖRA VAD SOM KRÄVS FÖR STÖTTA EK – SUNAK (NY) (Direkt)

2021-03-03 14:33

(tillägg: från stycke sex)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska regeringen kommer fortsätta att göra vad som krävs för att stötta företag och hushåll genom pandemin.

Det sade den brittiske finansministern Rishi Sunak på onsdagen, då han presenterade budgeten.

Permitteringsstödet kommer att förlängas till slutet av september. För löntagarna kommer villkoren att vara desamma, för företagarna kommer andelen de bidrar med att stiga något från juli och vidare i augusti och september.

Stödet för egenanställda kommer också att förlängas till och med september. I sommar, då ekonomin väntas börja återhämta sig, är det samtidigt rimligt att rikta stödet mer till de drabbats hårdast.

Stödet för låginkomsttagare på 20 pund i veckan kommer att förlängas i ytterligare sex månader. Särskilt stöd kommer också att riktas till affärer och hotell som öppnar senare i år.

Den sänkta momssatsen för hotell- och turismsektorn kommer att förlängas till september, då den höjs till 12,5 procent under sex månader

För att på sikt finansiera en förbättring i de offentliga finanserna kommer tröskeln för att betala inkomstskatt att frysas på 12.500 pund, från 2022 till 2026. Däremot kommer inte skattenivåerna i sig att höjas.

Bolagsskatten kommer att höjas från 19 procent i dag till 25 procent från 2023.

"Det är en skattehöjning på företagsvinster, men bara för de större mest lönsamma företagen och bara under två års tid", sade han.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -