På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ROYAL UNIBREW
SPÅR EBIT 1.475-1.625 MLN DKK 2021 (Direkt)

2021-03-03 19:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska Royal Unibrew förväntar sig ett ebit-resultat inom spannet 1.475 till 1.625 miljoner danska kronor för helåret 2021, enligt bolagets kvartalsrapport för det fjärde kvartalet.

Prognosen kan ställas i relation till analytikerkonsensus på 1.595 miljoner danska kronor, enligt S&P Global Market Intelligence.

Den högre delen av prognosspannet förutser att mycket av restriktionerna som slagit hårt mot restaurang- och krogbranschen lyfts senast 1 april, medan det lägre delen av spannet förutspår att restriktionerna lyfts senast 1 juli.

Den nuvarande utmanande miljön för bolaget ger utrymme att fortsatt fokusera på "kostnadsflexibilitet, produktionsplanering, möjlighet att leverera, samtidigt som vi fortsätter följa vår kommersiella agenda och kontinuerligt hitta tillväxtfickorna i marknaden och samtidigt vara redo för återöppningen av samhällen vid pandemins slut", skriver bolaget rörande utvecklingen i början av året.Royal UNIBREW - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -