På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MICRON TECHNOLOGY
HÖJER GUIDNING FÖR 2 KV 2021 (Direkt)

2021-03-03 15:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska minneschiptillverkaren Micron Technology höjer prognosen för andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2021, en period med slut den 4 mars.

Micron spår nu att omsättningen ska komma in på 6,2-6,25 miljarder dollar och att bruttomarginalen ska landa i spannet 26-27 procent. Det kan jämföras med den föregående guidningen om en omsättning i spannet 5,6-6 miljarder dollar och en bruttomarginal på 24-26 procent.

Vinsten per aktie spås nu komma in på 0:51-0:56 dollar, mot tidigare guidning om 0:34-0:48 dollar.

Det är främst en patentförlikning, som inbringat 128 miljoner dollar till Micron, som ligger bakom höjningen.

Bolaget konkurrerar främst med sydkoreanska Samsung, nederländska ASML och tyska Dialog Semiconductor på området minneschip.

Micron Technologys aktie har varit inne i en positiv trend som fått extra drivkraft av höjda prisprognoser för minneschip de senaste veckorna. Sedan ett år tillbaka är aktien upp med 76 procent. På onsdagen handlades aktien upp med någon procent i New York.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -