På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lancelot Avalon
Lancelot Avalon ökade 8,8 procent i februari - ökat innehavet i Thunderful Group (Finwire)

2021-03-03 15:55
Fonden Lancelot Avalon steg 8,8 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,1 procent och är därmed bättre än index som har ökat 5,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Erik Bertilsson.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Bambuser och Cdon. Missgynnade fondens avkastning under perioden gjorde innehaven i Thunderful Group och Biovica.

Under februari valde fonden att avyttra innehaven i Cdon, Intervacc, Lime Technologies, Sbanken och Recipharm. Förutom Sbanken har ovan innehav avkastat väldigt bra och den största anledningen till avyttringarna är att värderingarna nu bättre speglar förvaltarens åsikt.

Under månaden valde Bertilsson att köpa in Electrolux och BioInvent i fonden. Vidare kommenterar förvaltaren Eltel.

"Eltel släppte en stabil rapport och steg 18 procent under månaden. Bolagets VD Casimir Lindholm har de senaste åren påbörjat en turn-around för att ta bolaget tillbaka till sina rötter som ett nordiskt servicebolag med låg operationell och finansiell risk. Under första halvan av 2021 avslutas de sista projekten utanför norra Europa och den underliggande marginalen i bolagets kärnländer fortsätter att förbättras."

Bolaget Thunderful Group föll 27 procent under månaden och 50 procent i samband med rapport. Bolagets första rapport som börsnoterat företag var svårtolkad. Intäkterna ökade 28 procent samtidigt som rörelseresultatet oväntat minskade med 45 procent. Anledningarna är enligt förvaltaren dels att Bergsala hade en ovanligt hög andel försäljning av hårdvara, förändrad och försenad intäktsredovisning samt att Amo Toys som normalt sett är lönsamt gjorde förlust.

Ingen av ovanstående anledningar påverkar det långsiktiga värdet enligt Bertilsson och därför har fonden valt att öka innehavet under februari.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lancelot Avalon A - I dag

{point.key}

Thunderful Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -