På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

General Motors
General Motors fordonsproduktion fortsätter att påverkas negativt av bristen på halvledare (Finwire)

2021-03-03 16:14
Amerikanska fordonstillverkaren General Motors fordonsproduktion forsätter att påverkas negativt av bristen på halvledare. Det framgår av ett pressmeddelande.

GM har sedan tidigare aviserat en minskning av produktionstakten i tre fabriker till följd av bristen på halvledare. Det gäller Fairfax i delstaten Kansas, Cami i Kanada och San Luis Potosi i Mexiko.

GM förlänger nu perioden med lägre produktionstakten i fabrikerna i San Luis Potosi och Cami. Nytt är även att fabriken i Gravatai i Brasilien också kommer att minska sin produktionstakt framöver.

"Vår avsikt är att kompensera så mycket produktion som går förlorad vid dessa fabriker som möjligt. Vi beaktade denna stilleståndstid när vi diskuterade våra utsikter för 2021 förra månaden", skriver General Motors.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

General Motors Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -