På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FERRONORDIC
FÖRVÄRVAR VERKSTADEN THOMAS I LIMBURG (Direkt)

2021-03-03 16:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ferronordic, återförsäljare av anläggningsmaskiner, förvärvar tyska Thomas Nutzfarzeuge som är en auktoriserad verkstad för Volvo och Renault Trucks i Limburg, Hessen. Ferronordic förvärvar även fastigheten där verksamheten bedrivs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom dotterbolaget Thomas Service bedriver Thomas även en mindre uthyrningsverksamhet. Thomas har för närvarande 22 heltidsanställda.

Under de två senaste åren hade Thomas en genomsnittlig omsättning om 4,8 miljoner euro med ett genomsnittligt rörelseresultat på omkring 0,8 miljoner euro.

Förvärvet ligger i linje med Ferronordics strategi att expandera och förbättra servicenätverket i Tyskland, uppges det.

Investeringen uppgår sammanlagt till 6,4 miljoner euro. Den förväntade köpeskillingen för aktierna i Thomas uppgår till 2,9 miljoner euro, baserat på nettotillgångar om 0,5 miljoner euro och goodwill om 2,4 miljoner euro. Ferronordic kommer samtidigt att förvärva fastigheten där verksamheten bedrivs för en köpeskilling om 3,5 miljoner euro.

Transaktionen förväntas slutföras i april 2021. Thomas ska integreras i Ferronordics tyska verksamhet under 2021.

"Thomas Nutzfarzeuge är en utmärkt verkstad med strategiskt läge som drivs med ett tydligt kundfokus, helt i linje med vår strategi och våra värderingar. Vi är väldigt nöjda med detta förvärv och ser fram emot att välkomna alla medarbetare i Thomas till Ferronordic. Tillsammas kommer vi att fortsätta bygga ett ledande service- och försäljningsföretag i Tyskland", säger Ferronorics vd Lars Corneliusson.Ferronordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -