På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ferronordic
Ferronordic förvärvar verkstad i Limburg i Tyskland (Finwire)

2021-03-03 16:05
Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic har ingått avtal om att förvärva Thomas Nutzfarzeuge med tillhörande fastigheter. Thomas Nutzfarzeuge är en auktoriserad verkstad för Volvo och Renault Trucks i Limburg, Hessen. Förvärvet ligger i linje med Ferronordics strategi att expandera och förbättra servicenätverket i Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet hade under 2019 och 2020 en genomsnittlig omsättning på 4,8 miljoner euro, motsvarande 49 miljoner kronor med ett genomsnittligt rörelseresultat om 0,8 miljoner euro, motsvarande 8 miljoner kronor.

Thomas Nutzfahrzeuge driver en verkstad för service och reparation av lastbilar och bussar i Limburg an der Lahn, belägen vid motorvägen A3 mellan Frankfurt och stora städer såsom Bonn, Köln och Düsseldorf. Genom dotterbolaget Thomas Service bedrivs även en mindre uthyrningsverksamhet. Förvärvet har har för närvarande 22 heltidsanställda.

Investeringen uppgår sammanlagt till 6,4 miljoner euro, motsvarande 64 miljoner kronor. Den förväntade köpeskillingen för aktierna i Thomas uppgår till 2,9 miljoner euro, motsvarande 29 miljoner kronor. Ferronordic kommer även att förväva fastigheten där verksamheten bedrivs för en köpeskilling om 3,5 miljoner euro, motsvarande 35 miljoner kronor.

Transaktionen förväntas slutföras i april 2021. Förvärvet kommer att integreras i Ferronordics tyska verksamhet under 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Ferronordic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -