På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DOMETIC
RVIA SKRUVAR UPP PROGNOSEN FÖR LEVERANSER 2021 (Direkt)

2021-03-03 15:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Recreational Vehicle Association, RVIA, spår att leveranserna av fritidsfordon på den amerikanska marknaden kommer att öka med närmare 24 procent under 2021 jämfört med 2020.

Det framgår i vårupplagan av rapporten "RV Roadsigns" som tas fram i samarbete med ITR Economics.

Rapporten uppskattar leverans av mellan 523.139 och 543.572 fordon för helåret, med 533.356 fordon som det mest sannolika scenariot. Det skulle i sådant fall innebära 5,7 procent fler fordon än rekordåret 2017.

"Vem kunde ha trott för ett år sedan när fabrikerna stängde under nästan två månader att vi skulle tala om rekordleveranser mindre än ett år senare", skriver RVIA:s vd Jeff Rutherford.

Enligt ITR Economics beror utvecklingen på tre faktorer: minskade leveransbegränsningar, att tillverkare planerar att utöka kapaciteten, samt en robust efterfrågan som överstiger de låga lagernivåerna.

I den förra rapporten från hösten 2020 uppskattades att leveranserna skulle öka med 19,5 procent under 2021.Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -