På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BIOEXTRAX
TECKNAR KOMMERSIELLT AVTAL I PÅGÅENDE UTVÄRDERING (Direkt)

2021-03-03 16:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Bioextrax, ett företag verksamt inom industriell bioteknik, har ingått ett kommersiellt avtal om extraktion av bioplasten PHA med en nordamerikansk PHA-producent som Bioextrax ingick ett utvärderingsavtal med i november. Det kommersiella PHA-extraktionsavtalet ska ses som en del av kundens pågående utvärdering av Bioextrax extraktionsteknologi.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje extraktion som kommer ske i Bioextrax 60-liters pilotanläggning tar Bioextrax betalt 4.000 dollar.

"Extraktionerna kommer ske löpande, men det är idagsläget inte bestämt hur många extraktioner som kommer att genomföras av Bioextrax. Om allt går väl är detta försteget till ett kommande licensavtal då kunden installerar Bioextrax teknologi för extraktion i sin nuvarande demonstrationsanläggning, och i framtida större produktionsenheter", skriver Bioextrax.

Producentens ambition är att använda sig av Bioextrax extraktionsmetod i samtliga anläggningar, heter det.

"Detta är förstås en mycket viktig milstolpe för Bioextrax. För det första börjar vi nu generera försäljningsintäkter, om än mindre summor. För det andra, och väsentligt viktigare, är detta försteget till ett kommersiellt licensavtal med kunden, där de installerar Bioextrax extraktionsteknologi i sin nuvarande demonstrationsanläggning och i framtida fullskaliga kommersiella anläggningar", säger Bioextrax vd Edvard Hall.

"Vi har inte påbörjat de kommersiella diskussionerna än. Men för att upprepa vad som tidigare kommunicerats, om allt går bra i utvärderingsprojektet och med ett rimligt antagande om licens och royalties, så blir det cirka 7 miljoner kronor årligen till Bioextrax enbart från deras första fullskaliga anläggning, vid fullt kapacitetsutnyttjande", tillägger han.Bioextrax - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -