På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDEN
BLANDAD UTVECKLING, FÖRSÄKRINGSBOLAG UPP, VINX30 +0,2% (Direkt)

2021-03-02 17:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna bjöd på en blandad utveckling under tisdagens handel. Samlingsindexet Vinx30 steg med 0,2 procent till nivån 1.176.

På flera håll sågs försäkringsbolagens aktier stiga. Norska Storebrand och Gjensidige steg 1,7 respektive 1,5 procent, samtidigt som finska Sampo och danska Tryg båda adderade över procenten.

Tryg offentliggjorde på måndagen en nyemission för att finansiera det redan kända förvärvet av brittiska RSA:s verksamhetsdelar.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index föll 0,7 procent till nivån 1.621.

I toppen av indexet återfanns byggisoleringsbolaget Rockwool efter att den brittiska bostadsutvecklaren Taylor Wimpey aviserat en reservation på 125 miljoner pund för att ersätta fasaden på sina byggnader. Placerares förhoppningar är att Rockwools produkter kommer att användas i fasadrenoveringen, kommenterade en analytiker på Sydbank till Ritzau. Aktien steg 3,3 procent.

Taylor Wimpeys beslut kom som en reaktion på den brittiska regeringens uppdaterade riktlinjer i kölvattnet av Grenfell-branden.

Sydbank steg drygt 5 procent efter att banken redovisat ett resultat på 226 miljoner danska kronor för det fjärde kvartalet, något över analytikernas förväntningar på 198 miljoner. Bolagets vd uttryckte i rapporten en optimism över förvärvet av Alm. Brand och de positiva effekterna det kan medföra.

Oslobörsens OBX-index handlades 0,2 procent högre till nivån 915.

Biometriföretaget Zwipe, som är parallellnoterat på First North i Stockholm och Merkur i Oslo, har fått en "mindre order" från betalkortstillverkaren Tag Systems avseende Zwipe Pay One. Aktien var ned 1,8 procent i Oslo.

I Helsingfors avancerade OMXH25-indexet 0,6 procent till nivån 4.880.Rockwool Int. A - I dag

{point.key}

Sampo Oyj A - I dag

{point.key}

Storebrand - I dag

{point.key}

Sydbank - I dag

{point.key}

Tryg - I dag

{point.key}

Zwipe - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -