På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Karolinska Development
Karolinska Developments portföljbolag Ossdsign tar in 270 miljoner och antar ny strategi (Finwire)

2021-03-02 17:32
Life science-investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag Ossdsign genomför en fullt garanterad företrädesemission och lanserar ny bolagsstrategi.

Företrädesemissionen är på 240 miljoner kronor som, i kombination med övertilldelningsoptioner om upp till cirka 30 miljoner kronor, ger totalt cirka 270 miljoner kronor. Syftet med finansieringen är bland annat att acclerera bolagets utveckling genom det nya strategiprogrammet ASCENT25, enligt ett pressmeddelande.

Den nya bolagsstrategins syfte är att realisera dess potential och acclerera utvecklingen mot ett positivt kassaflöde senast 2025. Satsningen breddar Ossdsign genom att komplettera bolagets nuvarande fokus på craniomaxillofaciala indikationer med två nya marknadssegment: ortobiologi och ryggradskirurgi. Strategin innefattar fem nyckelområden: expansion i USA genom ökad interaktion med behandlande läkare och key opinion leaders, etablering av bolagets ortobiologiverksamhet genom kommersialisering av det syntetiska bengraft som ingick i förvärvet av Sirakoss, accelererad intern produktutveckling, produktvalidering genom nya prekliniska och kliniska studier samt kliniska register, och strömlinjeformning av bolagets produktionskapacitet.

”Vi ser en stor potential i Ossdsigns nya offensiva bolagsstragi. Framgångarna under det senaste året visar att det finns ett tydligt behov av en global aktör med högkvalitativa produkter inom regenerativ behandling av bendefekter”, kommenterar Viktor Drvota, vd, Karolinska Development.

Företrädesemissionens garanter inkluderar flera av bolagets tidigare storägare, bland annat Karolinska Development, SEB Venture Capital och Fouriertransform..


Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Karolinska Development B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -