På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Simplicity Småbolag Sverige
Simplicity Småbolag Sverige steg 1,9 procent i februari - 12 innehav som avkastade över 20 procent (Finwire)

2021-03-01 14:32
Fonden Simplicity Småbolag Sverige steg 1,9 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondförvaltaren Ulf Ingemarson.

"Fonden hade hela 12 innehav med av avkastning över 20 procent under månaden. Konjunkturberoende bolag som Boliden, Indutrade och Addtech, likväl mer dynamiska bolag som G5 Entertainment, Sinch, Embracer, Thule och Addlife var bland de mest positiva bidragsgivarna", kommenterade förvaltaren.

I den negativa vågskålen återfanns BHG Group, Paradox och Nent Group.

Under februari avyttrade Ingemarson innehaven i Balder, AAK och Bactiguard. Även positionerna i Sweco och Klövern reducerades. Nya innehav inför mars var Tele2, SSAB och Eolus Vind. På sektornivå var det exponeringen mot fastigheter som minskades till fördel för IT.

Industrisektorn var den bransch med mest allokerat kapital då portföljvikten uppgick till drygt 20 procent.

Det största innehavet i fonden var Indutrade med en portföljvikt på 2,4 procent. Även Boliden och Husqvarna vägde tungt med 2,3 procent vardera. Sammantaget utgjorde de 10 största innehaven cirka 22 procent av portföljen.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Simplicity Sverige - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -