Simplicity Småbolag Global
Gynnades av bland annat ServiceFirst Bank och Generac - Simplicity Småbolag Global steg 5,1 procent i februari (Finwire)

2021-03-01 14:47
Fonden Simplicity Småbolag Global steg 5,1 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden redan avkastat 8,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Anton Kristiansson.

"Marknaden var fortsatt optimistisk kring ekonomin och bolagens tillväxtutsikter, men negativ kring de stigande räntorna på obligationer med långa löptider. Banker som ServiceFirst Bank, industribolag som Generac, Emcor och China Lesso samt materialbolag som Hansol Chem och Mayr-Melnhof presterade bäst under månaden", kommenterar förvaltaren Kristiansson.

Under februari valde förvaltaren att avyttra innehaven i Qualys, TFI Intl, TopBuild, TietoEVRY och TIS. Samtidigt togs UMB Financial, Southside Bank, Houlihan Lokey och Old National in i portföljen. På sektornivå minskades IT och dagligvaror till fördel för finans samt material.

Det största innehavet i fonden var Landstar System med en portföljvikt på 2,4 procent. Även Thule Group och Europris utgjorde betydande delar med 2,4 respektive 2,3 procent.

Industri och finans var de branscher med mest allokerat kapital, portföljvikterna låg på ungefär 23 respektive 17 procent.

Nordamerika var den region med mest allokerat kapital, exponeringen uppgick till omkring 55 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Simplicity Småbolag Gl... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -