Simplicity Likviditet
Simplicity Likviditet steg 0,08 procent i februari (Finwire)

2021-03-01 14:59
Fonden Simplicity Likviditet steg 0,08 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,21 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Henrik Tingstorp, Fabian Dahl och Magnus Thyni.

"Under februari fortsatte nyhetsflödet att domineras av utvecklingen för spridningen av Corona viruset. Vaccineringarna är i full gång världen över och de övergripande målsättningarna, för bland annat EU, ligger fast trots uteblivna vaccinleveranser. Smittspridningen stiger dock återigen och oron för en tredje virusvåg är hög, något som har lett till nya restriktioner och nedstängningar, vilka slår hårt mot den redan hårt drabbade servicenäringen", kommenterar förvaltarna i månadens räntebrev.

Vidare påpekar förvaltarna att i Storbritannien som inte längre är en del av EU har vaccinationsprocessen kommit längre, vilket har lett till att regeringen har lanserat en plan för återuppöppnandet av ekonomin.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot Sverige där 76,9 procent av fondens tillgångar var investerade. I övrigt var det relativt jämn exponering då Norge och Nederländerna var näst största marknader med 5,5 procents portföljvikt.

Största innehav i fonden inför mars var NIBC 211108 med en allokering om 2,0 procent.

Ränte- och kreditdurationen i fonden uppgick till 0,17 respektive 1,29 år. Sedan fondens lansering 2006 har portföljen avkastat positivt 92,4 procent av månaderna.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Simplicity Likviditet A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -