SALTX TECHNOLOGY
PARTNERSKAP MED AUSTRALIENSISKA CALIX (Direkt)

2021-03-01 07:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Energiföretaget Saltx Technology har ingått avtal om partnerskap med det australiensiska företaget Calix som utvecklar teknik för kalcineringsprocesser. Avtalet innebär att bolagen tillsammans ska utveckla en laddningsreaktor för att optimera Saltx energilagringslösning med en ny skalbar teknik.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Reaktorn kommer att installeras vid Saltx pilotanläggning i Stockholm och med en komplett optimerad lagringslösning anpassat för Saltx teknik och nanocoatade salt, heter det.

Calix kommer att förse energilagringslösningen med en laddningsreaktor. Reaktorn beräknas vara klar för testning och verifiering under 2021.

I december tillkännagav Saltx samarbetet med en leverantör av fluidiserad bäddteknik, Sumitomo SHI FW, för att bygga en urladdningsreaktor på 100 kW till Saltx nya pilot i Stockholm.

Installationen av laddningsreaktorn kommer att ske under sommaren 2021 och därefter kommer piloten bli ett komplett system med både en urladdnings- och laddningsreaktor. Syftet med samarbetet är att skala upp tekniken ytterligare i en andra fas.

Saltx aktie är noterad på handelsplattformen Nasdaq First North.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SaltX Technology Holdi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -