På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Media and Games Invest
Warburg ser medvind för Media and Games Invests mediasegment under 2021 (Finwire)

2021-03-01 11:27
Warburg ser medvind för Media and Games Invests (MGI) mediasegment under detta år och höjer riktkursen för aktien markant till 6,10 euro (4,60), med bibehållen köprekommendation. Det framgår av en analys efter den senaste kvartalsrapporten. Den nya riktkursen motsvarar cirka 62 kronor.

När det kommer till gamingdelen nämner den tyska investmentbanken att ledningen är konfidenta i att fortsätta växa trots den större basen av spelare. Vidare lyfter man fram flera kommande lanseringar, kopplade bland annat till det stora MGI-spelet Trove.

Vad avser mediasegmentet räknar man med att marknadstillväxten för onlineannonsering återvänder till att bli tvåsiffrig under 2020, vilket bör erbjuda medvind för MGI. Investmentbanken ser även positivt på MGI:s satsning Verve Edge som bör bidra till att driva organisk försäljningstillväxt.

Baserat på de upplevt starka resultaten för det fjärde kvartalet höjs estimaten för de kommande åren.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Media and Games Invest - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -