FINGERPRINT CARDS
SPÅR INTÄKTER 310-350 MLN KR 1 KV (Direkt)

2021-03-01 08:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fingerprint Cards intäkter det första kvartalet 2021 väntas ligga i intervallet 310-350 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Prognosen baseras på en valutakurs för dollarn på 8:20 kronor. Det första kvartalet 2020 nådde Fingerprint intäkter på 310 miljoner kronor.

"Som tidigare kommunicerats är efterfrågan på våra produkter god, men vi ser fortsatta utmaningar kopplade till den rådande halvledarbristen i världen. Arbetet med att fortsatt bredda vår leverantörsbas är mycket viktigt, dels för att minska riskerna i vår försörjningskedja och dels för att positionera företaget för tillväxt", skriver bolaget och tillägger:

"Vi har därför intensifierat våra ansträngningar för att säkra ytterligare leverantörer av viktiga komponenter, såväl inom som utanför Fastlandskina. Vi gör framsteg och detta arbete är fortsatt högt prioriterat under 2021".

Fingerprint kommer från och med det första kvartalet 2021 att offentliggöra intäktsprognoser för innevarande kvartal i syfte att öka transparensen när det gäller utvecklingen på kort sikt.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -