Eniro
Eniro föreslår avveckling av samtliga preferensaktier (Finwire)

2021-03-01 07:47
Sökbolaget Eniros styrelse avser att föreslå ändrad kapitalstruktur med avveckling av samtliga preferensaktier. Syftet är att bolaget endast ska ha ett aktieslag där samtliga aktier har samman rätt till kapital och röster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår inlösen av samtliga B-preferensaktier mot kontant betalning om 73 kronor per aktie och samtligt omvandling av samtliga A-preferensaktier till A-stamaktier. Styrelsen kommer inte att föreslå ett högre inlösenbelopp.

Eniro har i dagsläget tre olika aktieslag noterade på Nasdaq Stockholm:
* A-stamaktier 66,57 miljoner aktier
* A-preferenssaktier 617,50 miljoner aktier
* B-preferensaktier 0,26 miljoner aktier

- Styrelsens förslag är en bra och definitiv lösning på bolagets krångliga aktiestruktur. Den är väl balanserad med hänsyn till alla aktieägares intressen. Även om inlösen av preferensaktier av serie B ger en fördel till dessa aktieägare trots att de är efterställda ägare av preferensaktier av serie A, är bolagets totala kostnad trots allt motiverad i förhållande till de fördelar som uppnås för bolaget och på sikt även för övriga aktieägare i bolag. Vi stöder styrelsens förslag och hoppas att det fortsatta utredningsarbetet visar att åtgärderna är fullt ut genomförbara, kommenterar Ilija Batljan, Fredric Forsman och Tedde Jeansson gemensamt . De representerar bolagets största aktieägare med tillsammans drygt 43 procent av samtliga aktier och röster i bolaget, främst genom innehav av A-preferensaktier.

Styrelsen har föranstaltat om vissa ännu pågående utredningsåtgärder för att säkerställa att åtgärderna är fullt ut genomförbara och för att ge ett fullgott beslutsunderlag för både styrelsen och aktieägarna. Styrelsen kommer endast att gå vidare med sina ovan beskrivna förslag inför årsstämman om dessa utredningsåtgärder visar att så är fallet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Eniro Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -