VEF
VEF uppdaterar kring portföljbolagen (Finwire)

2021-02-26 10:07
Investmentbolaget VEF ger på fredagen en uppdatering kring de egna portföljbolagen.

Det största innehavet, brasilianska fintechbolaget Creditas, har under januari kommit att köpa Bcredi, en inhemskt onlineplattform inom bostadslån. Förvärvet är ett led i Creditas expansion mot ekosystemet inom fastigheter, skriver VEF.

Creditas är också på väg mot börsen och har börjat publicera Q4-rapporter.

Bolaget kom i slutet av förra året också att ta in 255 miljoner dollar under en E-runda, i vilken VEF gick in med cirka 25 miljoner dollar.

Förvärv och finansieringar kännetecknar också de övriga portföljbolagen. Konfio har exempelvis i december köpt mexikanska mjukvarubolaget Gestionix medan Finja nyligen har tagit in nio miljarder dollar. VEF deltog genom utestående konvertibler och investerade ytterligare 0,5 miljoner dollar.

Av de övriga portföljbolagen framgår det att Transfergo nyligen har tillkännagivit ett partnerskap med bankteknikbolaget Thought Machine medan Xerpa, liksom Creditas, har uppmärksammats i en artikel i Brasilien.

För VEF:s del tog bolaget in 61 miljoner dollar i november. Efter Q4-rapporten har det också kommit två analyser på bolaget från Pareto Securities och DNB Markets.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

VEF - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -