THUNDERFUL
ABG UPPREPAR KÖP, RK 100KR EFTER FÖRTYDLIGANDE(NY2) (Direkt)

2021-02-25 16:41

(Lägger till: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) ABG Sundal Collier upprepar sin köprekommendation och riktkursen 100 kronor för Thunderful efter att gamingbolaget på torsdagseftermiddagen skickat ut vad bolaget kallar "förtydliganden" till sin rapport.

Rapporten släpptes på onsdagen varpå Thunderfuls aktie backade 43 procent. På torsdagseftermiddagen noteras aktien kring 58:50 kronor, upp 0,6 procent för dagen, efter en brant uppgång efter pressmeddelandet på torsdagseftermiddagen.

"Eftersom vi tror att kursreaktionen beror helt på bristen på transparens i rapporten gällande redovisningen och i kommunikationen (och har mycket lite att göra med estimatavvikelsen i det fjärde kvartalet) så välkomnar vi initiativet med att Thunderful nu kommer att börja rapportera försäljning och ebitda på enhetsnivå inom segmentet Distribution", skriver ABG.

ABG Sundal Collier var, tillsammans med Carnegie, rådgivare, eller "Joint Global Coordinators", inför aktiens listning på First North i början av december ifjol.

ABG Sundal Colliers analytiker betonar för Direkt att kommentaren, rekommendationen och riktkursen ovan är tagen från det banken kallar "Fast Comment", alltså inte från en regelrätt analysuppdatering. Kommentaren publicerades strax efter att bolaget släppte dagens pressmeddelande. ABG kan komma att uppdatera sin syn på aktien vid ett senare tillfälle.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Thunderful Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -