PRECOMP SOLUTIONS
ÖKAD OMSÄTTNING OCH EBIT 4 KV (Direkt)

2021-02-25 08:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precomp Solutions, som är noterat på Nasdaq First North Growth Market, uppger att den återhämtning som påbörjades under tredje kvartalet har fortsatt under fjärde kvartalet med en ökad omsättning som följd.

"Trots att pandemin inte är över ser vi en ökning av marknadens behov av den produktionsmetodik som vi erbjuder med finklippning/finstansning. Våra kunders behov av detaljer har varit ökande under hela hösten", skriver bolagets vd Peter Sprigg i bokslutsrapporten.

Bolaget har genomfört förändringar under hösten, vilket medför att det har tagit en del strukturkostnader som belastat resultatet under det fjärde kvartalet.

För det fjärde kvartalet redovisar Precomp Solution en omsättning på 46,1 miljoner kronor (41,2). Rörelseresultatet blev 0,9 miljoner kronor (-0,6) och ebitda-resultatet blev 2,5 miljoner kronor (0).

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2020.

"Organisationsförändringar och omstruktureringar är genomförda och vi går in i 2021 som ett starkare bolag. Vi är dock fortsatt inne i en osäker tid och vi kommer att möta utmaningar även under 2021. Framför allt ser vi ännu inte effekterna av den globala brist på råmaterial som beror på det turbulenta affärsåret 2020", skriver Peter Sprigg.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Precomp Solutions B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -