På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BÖRSERNAS RETRÄTT ÖKAR, TWITTER STIGER, S&P500 -0,9% (Direkt)

2021-02-25 17:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börsernas tapp tilltog en bit in i torsdagens handeln, i samband med att långräntorna fortsätter att stiga.

Vid 16.55-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 31.822. S&P500 tappade 0,9 procent till 3.891, samtidigt som Nasdaqs kompositindex retirerade 1,2 procent till 13.432.

CNBC skriver att den amerikanska tioåringen nu nått 1,49 procent, vilket betyder att den är högre än den genomsnittliga direktavkastningen för S&P 500 på 1,47 procent. Detta gör aktier mindre attraktiva, heter det.

Elbilstillverkaren Tesla såg sin aktie sjunka 3,6 procent efter att Bloomberg News rapporterat om att elbilstillverkaren temporärt stoppat produktionen av budgetbilen Model 3 i Freemont-fabriken i Kalifornien. Enligt källuppgifterna har Teslaanställda fått beskedet att viss montering vid fabriken kommer att pausas från den 22 februari till den 7 mars.

Åt andra hållet gick Twitter. Mikrobloggen meddelade att bolaget siktar på att dubbla omsättningen och ha 315 miljoner intäktsgenerande användare till 2023. Under det fjärde kvartalet 2020 hade bolaget 192 miljoner sådana använder.

Vad gäller målet för rörelsemarginalen är det på lång sikt cirka 15-17 procent. För justerad ebitda är målet på lång sikt 40-45 procent. Aktien klättrade 9,6 procent.

Halvledartillverkaren Nvidias aktie backade 3,9 procent efter att bolaget bekräftat att det troligen kommer att råda brist på dess flaggskeppsprodukt bland gamingchip under räkenskapsårets första kvartal. Efter onsdagsbörsens stängning kom Nvidia med en stark rapport, vilket skickade upp aktien i efterhandeln.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 11 punkter till 1,49 procent.

Graf: S&P 500 under torsdagen den 25 februari

image

Källa: InfrontNVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -