MEDICA NATUMIN
RÄKNAR M FORTSATT TILLVÄXT, GOD LÖNSAMHET 2021 (Direkt)

2021-02-25 11:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medica Natumin, verksamt inom kosttillskott och hälsoprodukter, hade en nettoomsättning uppgående till 49,1 miljoner kronor (36,5) under det fjärde kvartalet 2020.

Ebitda-resultatet uppgick till -1,8 miljoner kronor (-1,1) och resultat efter skatt blev -3,3 miljoner kronor (-4,6).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 4,6 miljoner kronor (7,5).

Pandemin har haft stor effekt på Medica Natumin. Bolaget avser att fastställa en treårsplan under 2021 och som därefter ska kommuniceras och börja implementeras så snart läget stabiliserats, skriver nytillträdde vd:n Peter Hencz i bokslutskommunikén.

"Fokus just nu är att jobba med kortare strategiska perioder för att se till att leverera fortsatt tillväxt samt att förbättra vår lönsamhet", skriver han.

Medica Natumin kommer bland annat i år att fortsätta jobba vidare på den positiva trend som bolaget har i Norge samt öka kommunikationen med konsumenter i Sverige för att maximera försäljningen. Vidare ska bolaget öka sina satsningar på utvalda exportmarknader, effektivisera produktion och logistik samt satsa på produktutveckling och sortimentsbreddning.

"Detta sammantaget förväntas att generera en fortsatt tillväxt med en god lönsamhet för hela koncernen under verksamhetsåret 2021", skriver bolaget.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -