Desenio
Lannebo Småbolag ankarinvesterare i Desenio (Finwire)

2021-02-25 17:48
E-handelsbolaget Desenio hade premiär på Stockholmsbörsen 25e februari. Inför handelsstarten låg börsvärdet på 11 miljarder kronor.

”Lannebo Småbolag har investerat ett belopp som motsvarar ungefär 1 procent av fonden. Vi räknar med att bolagets goda tillväxt kommer fortsätta och att innehavet därmed kan komma att växa över tid”, kommenterar förvaltaren Johan Ståhl.

Vidare säger förvaltaren följande.

”Bolaget har egen design av motiv och genom att använda data på vilka motiv kunderna för tillfället efterfrågar får Desenio god kännedom om vilka preferenser kunderna har. Denna data kan Desenio använda i framtagande av nya produkter för att hela tiden ha ett aktuellt och attraktivt kunderbjudande.”

En annan fördel som förvaltaren ser med Desenio är att bolaget har starka kassaflöden eftersom att kunderna betalar vid beställning men bolaget betalar först därefter för papper, ramar och tryck. Dessutom säger Johan Ståhl att ledningen är en viktig parameter vid beslutet att göra en ny investering, Desenios vd Fredrik Palm ger ett gott intryck enligt Johan Ståhl.

Aktien stängde första handelsdagen drygt 20 procent över IPO-kursen.

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Småbolag - I dag

{point.key}

Lannebo Småbolag - I dag

{point.key}

Desenio Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -