På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ARK Innovation ETF
Utestående säljoptioner på ARKK har ökat kraftigt - samtidigt ökade ETF:en innehavet i Tesla (Finwire)

2021-02-25 11:27
Antalet utestående säljoptioner för ARK Innovations ETF (ARKK) har ökat markant. Det rapporterar Financial Times som har tagit del av data från Bloomberg.

Tidigare i veckan såg ETF:en rekordutflöden som uppgick till 465 miljoner dollar. Handelsvolymen i ETF:en var på tisdagen uppe i 5 miljarder dollar vilket var dubbelt så högt som det tidigare rekordet.

Även andra populära fonder som fondbolaget ARK driver såg utflöden på tisdagen då teknologiaktier presterade svagt.

Vidare menar S3 Partners, som arbetar inom datahantering, att fler aktörer positionerar sig inför en nedgång i ETF:en och att andelen blankade fondandelar har ökat.

Fondbolagets flaggskepps-ETF har blivit en favorit bland småsparare det senaste året då fondens tillgångar har gått från 3 till 60 miljarder dollar.

Största innehav i fonden var Tesla som utgjorde omkring 9,5 procent av tillgångarna. Även Roku, Square, Spotify och Teladoc Health utgjorde stora delar av portföljen.

Cathie Wood som är grundare till ARK valde att öka innehavet i Tesla då aktien sjönk som mest runt 13 procent på tisdagen. ARKs ETF:er köpte Teslaaktier för sammantaget 160 miljoner dollar under handelsdagen.

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

ARK Innovation ETF - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -