AFRICA RESOURCES
RESULTAT FÖRE SKATT -1,2 MLN KR 4 KV (Direkt)

2021-02-25 09:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Africa Resources, som utvinner rådiamanter i floder i Demokratiska Republiken Kongo resultat före skatt för det fjärde kvartalet 2020 uppgick till -1,2 miljoner kronor (-1,2). Intäkterna steg till 0,4 miljoner kronor (0,3).

Likvida medel uppgick till cirka 0,6 miljoner kronor (0,4) vid utgången av december 2020.

För helåret 2020 minskade intäkterna till 1,9 miljoner kronor (2,8).

"Bolaget inledde i månadsskiftet januari-februari 2021 utvinningen på den nya licensen 669 längs med floden Lumbembe. Vidare inledde bolaget en småskalig diamanttradingverksamhet, som innefattar inköp av rådiamanter från lokala diamantutvinnare i närheten av koncernens verksamhet", skriver vd Thomas Häggkvist i rapporten.

Bolaget arbetar på att slutföra en första försäljning vilken beräknas ske under mars månad 2021. Det är regnsäsong och därmed i viss utsträckning en lägre aktivitet i södra DRC under första kvartalet.

Verksamheten på utvinningslicensen 2818 längs med Kasai-floden fortlöper, dock för närvarande med lägre aktivitet till följd av regnperioden, noterar vd.

Bolaget har byggt upp en verksamhet baserat på en låg så kallad "overheadkostnad" med bland annat få anställda, rörlig lön och liten administration.

"Siffrorna går åt rätt håll och förlusten har mer än halverats under 2020. Det krävs små volymer för att täcka koncernens kostnader och därigenom har vi lyckats sänka den finansiella risken i bolaget vilket skapar förutsättningar för en god lönsamhet", konstaterar Thomas Häggkvist i bokslutet.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Africa Resources - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -