På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
Powell: Federal Reserve håller fast vid sin nuvarande policy-hållning (Finwire)

2021-02-23 16:53
Federal Reserve håller fast vid sin nuvarande policy-hållning och kommer fortsätta köpa obligationer i nuvarande takt, säger dess ordförande Jerome Powell i ett tal i kongressen. Det rapporterar CNBC.

Han karaktäriserade inflationen som mestadels "mjuk" och uttryckte att sysselsättningssidan behöver fortsatt hjälp. Den ekonomiska återhämtningen är fortsatt ojämn och långt ifrån ett faktum, förmedlar centralbankschefen.

Även om det råder en fortsatt hög osäkerhet pekar händelseutvecklingar på förbättrade utsikter för resterande delen av detta år. Särskilt framsteg på vaccinationsområdet väntas påskynda återgången till normala aktivitetsnivåer, menar Powell.

CNBC skriver att centralbankstoppen däremot inte adresserade marknadens största oro, vilket är den senaste tidens rusning i amerikanska statsräntor.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -