På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ORTOMA
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION PÅ 35-40 MLN KR (Direkt)

2021-02-23 17:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ortoma, som utvecklar operationssystem för kirurgi, avser genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 35-40 miljoner kronor. Investmentbanken Arctic Securities börjar omedelbart efter aktiemarknadens stängning på tisdagen utreda förutsättningarna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen och allokeringen av de nya aktierna kommer att fastställas genom förhandling med de potentiella investerarna.

Tillförd nettolikvid syftar till att upprätthålla en stark finansiell position och ökad flexibilitet vid fortsatta förhandlingar med potentiella industriella samarbetspartners samt till att finansiera förberedelser för distribution av Ortoma Treatment Solution, heter det.

Den riktade nyemissionen avses beslutas med stöd av bemyndigande beviljat av den extra bolagsstämman den 12 februari 2021.Ortoma B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -