På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
NEDÅT, HOME DEPOT FALLER EFTER RAPPORT, S&P500 -0,6% (Direkt)

2021-02-23 17:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna var båda ned efter ett par timmars handel på tisdagen. Störst nedgångar uppvisades återigen i tekniksektorn.

Vid 17.20-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,3 procent till 31.422. S&P500 backade 0,6 procent till 3.852, samtidigt som Nasdaqs kompositindex föll 1,6 procent till 13.315.

Fed räknar med att inflationsutfallen kommer att stiga temporärt beroende på baseffekter. Centralbanken räknar däremot inte med någon omfattande eller ihållande uppgång i inflationen. Det sade Fed-chefen Jerome Powell vid en utfrågning i senatens bankutskott på tisdagen.

Bland enskilda aktier var teknikjättarna under press. I sektorn backade Apple och Microsoft 2,4 respektive 0,9 procent.

Byggvaruhuskedjan Home Depot föll drygt 4 procent, trots att kvartalsrapporten bjöd på högre vinst och omsättning än vad marknaden hade räknat med. "Bristen på guidning är sannolikt den främsta anledningen till att aktien sjönk", kommenterade Barrons efter att Home Depot valt att inte ge ut några finansiella prognoser, med hänvisning till rådande pandemi.

Bitcoin backade drygt 10 procent från måndagens nivåer en bit över 50.000 dollar. USA:s finansminister Janet Yellen kallade på måndagen kryptovalutan för ett "extremt ineffektivt" sätt att hantera transaktioner på.

Elbilstillverkaren Tesla, som tidigare i februari avslöjat att bolaget har köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar, sjönk 3,6 procent.

Före börsöppningen visade USA-statistik en väntad uppgång för huspriserna i december.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 1 punkt till 1,36 procent.Apple Inc - I dag

{point.key}

Home Depot Inc - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -