På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LITIUM
AVSER GENOMFÖRA SPRIDNINGSEMISSION, CA 26 MLN KR (Direkt)

2021-02-23 18:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Litium, som är verksamt inom molnbaserade tjänster inom ekonomi och försäljning, har beslutat att genomföra en nyemission av aktier värda högst cirka 26 miljoner kronor. Emissionen riktar sig till allmänheten och teckningsperioden löpet från 24 februari till 9 mars.

Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på tisdagen.

Teckningskursen i erbjudandet, som innefattar högst 1,2 miljoner aktier, kommer att vara 10 procent lägre än den volymviktade snitt-kursen för Litium-aktien under anmälningsperioden. Teckningskursen kan dock inte understiga 22 kronor per aktie eller överstiga 35 kronor per aktie.

Värdet på emissionen kan är högst cirka 26,2 miljoner kronor, vilket innebär att antalet aktier i erbjudandet kan understiga 1,2 miljoner aktier. Emissionen kan högst innebära en utspädning om cirka 8,3 procent.

Anmälningsperioden löper mellan 24 februari och 9 mars.

Syftet med emissionen är att "få en större spridning av ägandet" samt för att "tillföra bolaget ytterligare kapital", skriver bolaget i pressmeddelandet.Litium - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -