På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FAGERHULT
ORDERINGÅNG KOMMER PÅVERKAS NEGATIVT EN TID FRAMÖVER (Direkt)

2021-02-23 12:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fagerhult förutser att orderingångsnivåerna kommer att påverkas negativt under en tid framöver.

Det skriver bolaget under rubriken strategi och utsikter för 2021 i bokslutsrapporten.

"Vi har även kommenterat att vi har en minskad kostnadsbas, vilket kommer att innebära fördelar för helåret 2021. Vi baserar våra prognoser på och planerar verksamheten för en långsam återhämtning", heter det i rapporten.

Under det fjärde kvartalet 2020 var marknadsaktiviteten fortsatt påverka av covid-19, enligt Fagerhult.

"Pandemins andra våg har inte orsakat någon ytterligare nedgång utan bara medfört långsammare återhämtning", skriver bolaget.

Fjärde kvartalets orderingång var 1.537 (1.926) miljoner kronor, vilket var en minskning med -15,1 procent organiskt, samma nivå som för tredje kvartalet. Under andra kvartalet var nedgången i orderingången 24,0 procent.

Orderstocken vid utgången av fjärde kvartalet uppgick till 1.301 miljoner kronor, jämfört med 1.218 miljoner kronor föregående år.Fagerhult - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -