På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
BLANDAT MED FORDON I BOTTEN, STOXX600 -0,5% (Direkt)

2021-02-23 17:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna bjöd på en blandad utveckling under tisdagens handel. Samlingsindexet Stoxx 600 tappade 0,5 procent.

I Frankfurt var DAX-indexet ned 0,6 procent.

I botten av indexet återfanns flera av de noterade fordonstillverkarna. Volkswagen och BMW var ned 1,8 respektive 2,7 procent. Daimler, som under dagen presenterade ett nytt samarbete inom motorsystem med amerikanska motortillverkaren Cummins, retirerade 2,2 procent.

I London var FTSE 100-indexet upp 0,2 procent.

Den Asienfokuserade brittiska banken HSBC slog analytikernas förväntningar med rapporten för det fjärde kvartalet, där resultatet före skatt kom in drygt 9 procent över snittestimatet.

Bankens kreditförlustreserveringar landade på 8,8 miljarder dollar, vilket var i nedre delen av det intervall på 8-13 miljarder dollar som spåtts av banken. Aktien var trots detta ned 0,9 procent.

Beskedet från Storbritanniens premiärminister Boris Johnson om lättningar i pandemirestriktionerna fick omedelbar effekt i turistsektorn. Charterarrangörer och flygbolag noterade en kraftig ökning av bokningarna, enligt BBC. Easyjet och Tui adderade 4,5 respektive 3,2 procent.

I Paris steg CAC 40-indexet 0,2 procent.Cummins Inc - I dag

{point.key}

Daimler AG - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -