CHORDATE MEDICAL
STUDIE OM KRONISK MIGRÄN ÅTERUPPTAS I FINLAND (Direkt)

2021-02-23 16:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Chordate Medical meddelar att studien om kronisk migrän i Finland har återupptagits. Enligt studieledaren för de fyra finländska klinikerna har de första två patienterna nu skrivits in. Hela studien beräknas enligt Chordate slutföras som tidigare kommunicerats till sommaren 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Beskedet är visserligen väntat, men det kommer tidigare än vi hittills trott vilket är extra glädjande", säger Anders Weilandt som är vd för Chordate Medical.

Under de närmaste veckorna kommer klinikerna i Finland att inkludera de resterande cirka fyrtio patienter som behövs för att kunna slutföra studien. Målsättningen att den sista patienten ska kunna gå ur studien senast i juli 2021 kvarstår, uppges det.

Chordate Medical har sedan 2018 genomfört en internationell patientstudie på den patenterade behandlingsmetoden KOS mot kronisk migrän. Studien, som genomförs vid nio kliniker i Tyskland och Finland, fick pausas under 2020 på grund av covid-19-pandemin.

Det statistiska utfallet från patientstudien behövs för att erhålla CE-märkning för användningsområdet kronisk migrän, vilket är en förutsättning för att kunna lansera behandlingen inom EU.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Chordate Medical Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -