BIOINVENT
KAPITAL RÄCKER TILL SLUTET 2024 ELLER IN I 2025 - VD (Direkt)

2021-02-23 15:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Bioinvent, som tagit in cirka 960 miljoner kronor via en riktad emission, förväntas med det nya kapitalet vara finansierat fram till slutet av 2024 eller möjligen in i 2025.

"Självklart beror det alltid på bolagets planer. Det här är grundat på våra nuvarande planer", säger Martin Welschof till Nyhetsbyrån Direkt.

Emissionen uppger bolagets vd Martin Welschof vara framåtblickande samt "görs av styrka" i spåren av positiva interimsdata för läkemedelskandidaten BI-1206 i kombination med rituximab som bolaget tillkännagav i slutet på januari 2021

"Det är inte bara kapital vi får in i bolaget utan även högkvalitativa investerare som har förbundit sig att utveckla bolaget under lång tid. Dessutom får vi den nödvändiga finansieringen som behövs för att stödja vårt portföljansats som jag också tror ökar sannolikheten till framgång i att generera väsentliga värden" säger Martin Welschof.

Största investerare i kapitalanskaffningen är amerikanska hälsovårdsinvesteraren Redmile Group, vilka efter kapitalanskaffningen väntas bli största ägare i bolaget med ett innehav motsvarande knappt 17 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Redmile Group är sedan tidigare ägare i Hansa Biopharma med ett innehav som enligt ägardatabasen Holdings motsvarar drygt 10 procent av kapitalet och rösterna.

Med kapitalanskaffningen, som genomfördes till kursen 50:36 kronor motsvarande en premie om drygt 3 procent jämfört med aktiens stängningskurs på måndagen, följer även en utspädning på nästan 33 procent.

Vad har du att säga till de befintliga ägarna i Bioinvent om utspädningen?

"Jag tror att det också är av bra nytta för de befintliga aktieägarna och speciellt för de mindre aktieägarna som du förmodligen tänker på. För att nå ett framgångsrikt resultat för bolaget behöver du betydande finanser och du behöver långsiktiga aktieägare, som ämnar stödja bolaget under en längre tid", säger Martin Welschof.

Bioinvents vd framhåller att även han är aktieägare i bolaget. Enligt ägardatabasen Holdings uppgår Martin Welschofs innehav i Bioinvent till 10.000 aktier motsvarande ett värde om cirka 0,5 miljoner kronor.

"Jag kan också tala för mig själv eftersom jag är en mindre aktieägare i Bioinvent. I slutändan är det inte procentandelen av bolaget som du äger som är så viktigt utan värdetillväxten i ditt innehav. Det tror jag vi uppnår genom att få de här högkvalitativa anhängarna", säger Martin Welschof.

Den nya finansieringen ska förbereda bolaget för en registreringsgrundande studie med Bioinvents läkemedelskandidat BI-1206 vid behandling av blodcancerformen non-Hodgkins lymfom. Inom den berörda indikationen siktar Bioinvent mot en påskyndad regulatorisk godkännandeprocess.

Kapitalet från emissionen ska även räcka till en breddning av de kliniska programmen för BI-1206 i kombination med Mercks immunterapiläkemedel Keytruda och för anti-TNFR2-antikroppen BI-1808 som monoterapi och i kombination med Keytruda.

"I grund och botten ska omkring en tredjedel av kapitalet användas i förberedelserna och att bli redo för en registreringsgrundande studie. Resten skulle jag säga stöder de andra kliniska programmen", säger Martin Welschof.

Bioinvent hade vid cirka 14.45 stigit med drygt 5 procent till 51:40 kronor på tisdagen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BioInvent International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -