På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LUMITO
BARA KÖPT PRODUKT, FINNS INGET SAMARBETE – SECTRAS VD (NY) (Direkt)

2021-02-22 08:18

(Lägger till: fem sista styckena)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sectras vd Torbjörn Kronander vidhåller på måndagen att det inte existerar något samarbete mellan Sectra och Lumito.

"Det finns ett samarbete på så sätt att de har köpt en pryl, men det är ungefär samma typ av samarbete som att jag köper mat på Ica", säger Torbjörn Kronander till Nyhetsbyrån Direkt på måndagsmorgonen.

På torsdagen i förra veckan skickade Lumito ut ett pressmeddelande där bolaget meddelade att de tecknat ett samarbetsavtal med Sectra, där Lumitos avbildningsteknik skulle implementeras i Sectras så kallade "viewers".

Sectras vd tillbakavisade i en artikel som Dagens Industri publicerade på söndagen att det skulle finnas något samarbete mellan bolagen.

På söndagskvällen skickade Lumito ut ett pressmeddelande där bolaget förtydligade att samarbetsavtalet gäller Danmark.

Men enligt Torbjörn Kronander ändrar informationen i Lumitos "förtydligande" inget.

Det stämmer att Lumito och Sectra gjort affärer i Danmark, uppger Torbjörn Kronander, men det är bara för att det är den danska organisationen som säljer produkten och han är fortfarande förvånad över Lumitos agerande.

"Vi har nog aldrig varit med om något liknande, dessutom hade vi tydligt sagt nej till dem att använda vårt namn, men det gjorde de i alla fall", säger Sectras vd till Direkt.

Sectras vd:s uttalande om Lumito i Dagens Industris artikel på söndagen gjordes i samband med en granskning av Cardeon som är största ägare i Lumito. Cardeon har grundats av Masoud Khayyami som även är vd och största ägare i Spectracure.

Dagens Industri rapporterar även att Spectracure i onsdags skickade ut ett pressmeddelande som rubricerades med "goda resultat i bröstcancerstudie".

"Den aktuella studien var dock ett år gammal och i den användes inte Spectracures teknik", skriver Dagens Industri.

Cardeon håller för närvarande på att försöka ta in 100 miljoner kronor inför en tänkt notering under året. Värderingen i kapitalanskaffningsprocessen ligger på drygt 700 miljoner kronor, klart över värdena som anges i prospektet för Cardeons enskilda innehav, skriver Dagens Industri. Masoud Khayyami säger till tidningen att värderingen stöds av en revisionsbyrå som han dock inte få ge namnet på.

Cardeon blev nyligen storägare i GPX Medical och Cardeons portfölj av listade bolag innehåller innehav i även Prolight och Neodynamics.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Lumito - I dag

{point.key}

SECTRA B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -